Aanpak

Je medewerkers realiseren betere resultaten als ze voelen dat ze de regie hebben over hun werk- en leefomgeving. Zelf de touwtjes in handen nemen waar dat kan. In control. En eigenlijk is dat niks nieuws onder de zon, maar gewoon gezond boerenverstand: ‘Happy cows give more milk’. Wij van Animo weten hoe je dit bereikt in jouw organisatie en helpen je daar graag bij. Daarbij gaan we altijd uit van maatwerk, toegesneden op jouw organisatie.

Onze visie: het Huis van Werkvermogen

We werken op basis van het Huis van Werkvermogen van de Finse wetenschapper Ilmarinen.

Het werkvermogen van een medewerker wordt bepaald door verschillende aandachtsgebieden. In de afbeelding hiernaast is dit weergegeven in verschillende etages. Elke etage moet sterk genoeg zijn om de rest van het huis te kunnen dragen. Animo heeft aandacht voor en biedt begeleiding op alle aspecten van de etages. Ook is er oog voor omgevingsinvloeden zoals familie en het sociale netwerk. We geloven in een actieve aanpak, waarbij empowerment, zelfregie en zelfinzicht centraal staan.

We geloven in peoplemanagement

Animo-coaches beoordelen niet de inhoudelijke werkzaamheden van medewerkers, maar richten zich op hun inzetbaarheid. Hoe sterker de ‘etages’ zijn, hoe groter de inzetbaarheid van de medewerker is. De Animo-coach bouwt hieraan mee. We kunnen een Animo-coach binnen de organisatie opleiden of je kunt de expertise van een van onze Animo-coaches inhuren.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.